vrijdag 27 november 2015

Happy Thanksgiving!

Onze eerste feestdag in Amerika: THANKSGIVING
Die dag is het "all about the turkey". Al dagen op voorhand kregen we tips and tricks over hoe thanksgiving moet verlopen.
Donderdag 26 november, 6 uur 's ochtends en Fred staat al in de keuken de voorbereidingen te treffen voor ons feestmaal.
Buiten ziet alles wit en dwarrelt de sneeuw zachtjes naar beneden, een witte thanksgiving!
Onze kalkoen van bijna 9 kg gaat om 12 uur de oven in, als dat maar goed komt,.....
Onze vrienden komen binnen vallen en het feest kan beginnen,..
Het bier, de wijn, frisdrank en water vloeien rijkelijk,.....
Sinds begin oktober draait hier alles om de pompoen en je kan niet om de "pumpkin spice" heen maar pompoensoep,..... nee nog nooit gegeten!
Onze vers gemaakte Belgische pompoensoep slaagt in als een bom!
Nadien hebben we een feestbuffet van uiteraard kalkoen, puree, sweet patatos met marchmallows en pecan noten, bonen, groene asperge, spruiten op z'n Belgisch, stuffing, cranberrysaus, gravy,.. kortom een hele smaakexplosie,......
Na een kleine pauze smullen we lekker dessert met koffie.
Het is eigenlijk een klein kerstfeestje.
Het was een leuk en gezellig feest,.......

Thanksgiving is voorbij en het is BLACK FRIDAY,..
we dachten wat koopjes te doen maar na de rijen aan de kassa(meters en meters lang) te zien houden we het voor bekeken en gaan we naar huis waar het rustig en lekker warm is.

Nu thanksgiving voorbij is komt de kerstboom overal te voorschijn en de kerstversiering begint overal te branden,....
Ons volgend project: CHRISTMAS

Sien maakte snoepkalkoenen

de voorbereidingen

groentjes, kruiden,....

klaar om in de oven te gaan

lekker warm voor enkele uren

een witte thanksgiving

het aansnijden van de kalkoen

het buffet

de feestbende

Femke keurt het dessertbuffet goed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten